Oxrullader

4 pers
600 g lövbiff
Dijonsenap ca 2 tsk per skiva lövbiff
150 stark korv t ex ölkorv
1 purjolök
olja
margarin
salt och peppar
Till såsen:
1 gul lök
2 morötter
1 palsternacka
4 dl porter
4 dl buljong ev tärning + vatten
2 lagerblad
1 dl rödvin

Sätt ugnen på 125 grader. Skölj purjolöken och skär i lagom bitar att rulla in i lövbiffen. Skär korven på samma sätt. Dela köttskivorna på hälften (om de stora) och bred på en tsk senap på varje bit. Lägg en bit purjo och en bit korv på varje skiva och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller köttnålar. Bryn rulladerna i lite olja och margarin, salta och peppra lätt. Lägg över allteftersom i en gryta, som går att ställa in i ugnen.
Skala och hacka lök, morot och palsternacka till såsen och fräs i margarin i en kastrull. Häll i porter, köttbuljong och lägg i lagerbladen. Låt alltsammans koka upp och koka ca 10 minuter, så det beska i portern försvinner. Tillsätt sedan rödvinet och slå såsen över rulladerna i grytan. Ställ in grytan i ugnen och laga i ca 3 timmar tills rulladerna är riktigt möra. Ta eventuellt bort tandpetarna/nålarna före servering. Om man vill kan man reda av såsen med lite maizenaredning. Servera en varm gurksallad och kokt potatis till.