Lammfärsbiffar med tomatsås och bulgur

400 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 dl (grädd)mjölk

Tomatsås:
½ dl olivolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
1½ tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 msk socker
hackad persilja och basilika

Blanda färsen med pressad vitlök, salt och samtliga kryddor och tillsätt mjölken. Rör till en jämn smet. Forma färsen till avlånga eller runda bullar. Stek i lite margarin blandad med olja i stekpanna tills de är klara. Servera med lätt kokta morötter och blomkål samt bulgur. Jag brukar förvälla blomkål och morötter i små bitar och sedan steka på lätt tillsammans med gula senapsfrön och salt och peppar. Jättegott.
Såsen: Värm oljan i en kastrull, lägg i allt lökhack och fräs sakta i 3 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda under lock på mycket svag värme i ca 45 minuter tills såsen tjocknat. Strö över an blandning av hackad persilja och basilika. Servera med bulgur eller ris och frästa rotfrukter.