Bulgogi

2 pers
300-400 g lövbiff
½ msk rostade sesamfrön,
1 liten bit purjolök
ev sesamolja
2 morötter
1 bit kålrot
3 salladslökar
färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 mild röd el grön chilifrukt
basmatiris

Marinad:
1 msk soja, gärna ljus
½ msk potatismjöl
1 msk sherry
½ tsk socker
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
½ msk sesamfrön

Blanda marinaden. Strimla biffen och lägg  den i marinaden ca 1 timme. Om köttet verkar hårt har jag hört att man kan strö på lite strösocker och låta köttet ligga och dra i 3 timmar innan man lägger det i marinaden. Har dock inte testat detta själv.
Skär morötter och kålrot (ungefär lika mycket av varje) i tunna strimlor. Förväll i kokande vatten eller ångkoka i 3 min. Fräs finhackad vitlök och riven ingefära i lite olja. Tillsätt sedan rotfruktsblandningen tillsammans med finstrimlad chili. Skär salladslökarna, i inte alltför små bitar, på snedden och tillsätt dessa när allt börjar bli klart. Rotfrukterna ska ha tuggmotstånd.
Stek köttet i neutral olja. Det tar bara några minuter. Slå på lite sesamolja (förhöjer smaken). Strö över rostade sesamfrön och finstrimlad purjolök. Servera med kokt ris och grönsakerna.