Naan bröd

6 st

1½ dl ljummet vatten (37 grader)
1 tsk socker
1/4 pkt färskjäst
300 g vetemjöl special
120 g siktat dinkel
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk olja
1½ dl yoghurt
1 ägg

Rör ut jästen i vattnet i en matberedare. Tillsätt socker, salt, yoghurt, olja och det uppvispade ägget och kör maskinen några varv. Blanda mjölet med bakpulver och häll i bunken. Kör till en smidig och blank deg som släpper bunkens kanter, ca 5 minuter.
Häll en tsk olja i bakskålen och vänd runt degen. Jäs sedan degen övertäckt i ca 1 timme.
Värm  ugn och plåt till 250°. Arbeta ihop den jästa degen på bakbord och dela i 6 delar. Forma varje degbit till en oval, tunnare på mitten och tjockare mot kanten. Det får plats tre stycken på den förvärmda plåten. Grädda ca 6-7 min eller tills bröden fått fin färg.  Bröden är godast nybakade, men går bra att frysa.